Saturday, January 7, 2012

Fitnah Menguasai Laman Sesawang

Salam alaik,

Hari ini aku telah membaca artikel berkenaan 11 soalan yang diajukan kepada Ustaz Azhar dalam laman blog House PK dan sanggah tok janggut yang 2-3 hari ini banyak menulis berkenaan Ustaz Azhar, tiada apa yang perlu di hairan jika perkara-perkara buruk datang blog durjana ini, aku juga ketawa kecil bila terbaca daifnya tulisan Taiping Mali seolah-olah otak terletak di kepala lutut. Aku tahu persoalan ini hanyalah ingin menutup keresahan parti UMNO dan juga mengalihkan tumpuan rakyat supaya membenci golongan ulama apatah lagi UAI sekarang menjadi fenomena terutama dalam kalangan muda remaja kini.

Aku pernah sekali menghadiri ceramah secara tidak sengaja yang disampaikan oleh Ilmuan muda UMNO iaitu Ustaz Fathul Bahari Mat Jahaya. Pakar yang membincnagkan ilmu khilafiyyah yang tidak perlu diperbincangkan pun tidak mengapa. Dia adalah pendokong golangan salafi yang boleh didapati dalam youtube yang disediakan oleh abuaqif studio. Beliau jugalah yang lantang mengkritik Ustaz Azhar Idrus dan juga hubungan PAS dengan golongan syiah tetapi segan dan malu-malu kucing untuk menjawab hubungan salafi dengan wahabi yang dipegang oleh beliau dengan rebrandkan jenama kepada salafi. Jika dia berilmu maka aku tidak pertikaikan ilmunya, tetapi janganlah nak pesongkan akidah umat Islam di Malaysia kerana beliau sekarang sudah menggunakan saluran tv seperti forum perdana hal ehwal Islam yang berlangsung di I-City baru- baru ini dalam kempen BN sayangi Selangor. Jika rakyat sayangi Selangor tolaklah UMNO dan BN dalam PRU nanti kerana Kelantan sudah 22 tahun membuktikan bahawa Kelantan mampu memerintah tanpa UMNO dan BN. Awang Adek adalah MB yang tidak kesampaian apabila tumpas di DUN Perupok dan Parlimen Bachok tetapi memasuki Dewan Rakyat melalui pintu belakang.

Kenapa mereka takut kepada kepada UAI? kenapa setiap kali Islam mendapat tempat mereka ingin runtuhkan? kenapa Ulama UMNO sanggup menjual agama dengan harga yang murah? Aku yakin kebenaran pasti terungkap, UMNO memerlukan nafas dan talian hayat, aku semakin semakin meluat dengan dengan parti assabiyyah ni. Selagi Malaysia mengamalkan sistem pilahan raya, selagi itu kita berhak untuk memperjuangkan ideologi politik kita. Tidak ada siapa boleh menghalang kebenaran kerana ianya bakal terungkap. di sini aku sertakan soalan yang diajukan dalam 2 blog UMNO yang famous tu.

1.Apa hukumnya sesorang itu mengerjakan Haji dengan wang sponsor oleh orang yang ada kepentingan terhadap kuasa seseorang?

2.Apa hukumnya jika seseorang pemimpin yang berjanji sekiranya menang pilihanraya mereka akan melaksanakan hukum hudud tetapi setelah menang mereka tidak laksanakan?

3.Apa hukumnya jika pemimpin yang berkuasa ke atas undang-undang syariah apabila diberitahu ada pemimpin lain di bawahnya terlibat dengan zina tetapi tidak mengendahkannya sedangkan ada saksi yang sanggup tampil ke depan.

4.Apa hukumnya sebuah kerajaan yang banyak mendirikan berhala pada zaman pemerintahannya melebih daripada mendirikan masjid malah hamper tiada lansgung masjid didirikan?

5.Apa hukumnya jika seorang pemimpin yang berkuasa melantik anak menantunya menjadi Pengarah Syarikat dalam negeri yang diperintanya tanpa persetujuan syumul dan ahli lain?

6.Apa hukumnya jika sebuah kerajaan gagal untuk menyediakan kemudahan asas seperti air bersih kepada rakyat sedangkan sebelum ini mereka berjanji untuk melaksanakannya?

7.Apa hukumnya jika seorang pemimpin mengarahkan arak yang dirampas dihantar balik kepada penjual seperti yang berlaku di Selangor?

8.Apa hukumnya pemimpin yang menghalang Jabatan Agama membenteras gerakan Kristian memurtadkan orang-orang Islam malah mereka ini menyalahkan Jabatan Agama?

9.Apakah hukumnya jika pemimpin Islam menolak untuk bersatu dan perpaduan sesama Islam yang lain malah menolak ataupun meningkirkan pemimpin-pemimpin Islam lain yang mahu bersatu?

10.Apakah hukumnya memfitnah pemimpin atau orang lain membunuh seseorang sedangkan tiada sebarang saksi ataupun bukti walau sekeping gamabr mauopun seminit video?

11. Dan apakah hukumnya jika seseorang itu tidak bersyukur kepada Allah dan tidak berterima kasih kepada kerajaan di atas segala nikmat yang mereka terima ?


Aku rasa ini soalan tidak perlu lah dijawab kerana ini soalan yang tidak memberi faedah kerana mereka akan menggunakan jawapan yang diberikan untuk attack kembali, mereka licik, baru hari ni belajar fardu ain esok dah nak ngajar orang lain. Fitnah dalam sesawang ni lebih bahaya kini. HOUSE PK atau parpukari pernah melenting bila orang fitnah beliau minum arak dan gambar arak tersedia di mejanya, aku masih ingat lagi dia menggunakan ayat al-quran untuk defend dirinya, tidak ubah seperti golongan khawarij menggunakan ayat al-quran dan hadis untuk membela diri mereka. Aku tidak pernah yakin pada jawapan yang diberikan oleh UFB kerana aku yakin sosok penipuannya bakal terungkai suatu masa nanti. Ingatlah hukuman ALLAH sangat adil.No comments:

Post a Comment

al-quran

Listen to Quran

lawati juga