Saturday, July 2, 2011

Stadium Baru? Bila?

Salam alaik

Jika dalam minggu ini kebanyakkan blogger politik menyiarkan artikel berkenaan isu BERSIH, Panglima Perang Cyber pula meletakkan video pengbohongan penipu besar yang berjanji akan membina stadium baru di Kelantan bagi menggantikan stadium Sutan Muhammad ke-IV. Itupun sekiranya BN menang PRU-13. Beliau berucap didepan ribuan penyokong Red Warrior semasa lawatannya selama sehari bersama dengan isteri. Siapa dia? aku tidak kenal.

Bagi isu stadium baru,takkan la tukar kerajaan baru dapat stadium baru. Memang diakui Kelantan sejak akhir-akhir ini dikatakan pasukan yang menonjol bersama pasukan elit di Malaysia bahkan pasukan sekuat Selangor tidak pernah menang menentang Kelantan dalam empat percubaan terakhir mereka. Juga diakui peminat Kelantan memang fanatik dengan pasukan kesayangan mereka dan dengan pembinaan stadium baru pasti akan menambahkan lagi keterujaan rakyat di negeri ini. Akan tetapi adakah rakyat Kelantan akan menerima BN hanya semata-mata kerana janji parti yang memerintah kerajaan pusat yang masih gagal untuk menawan hati rakyat kelantan hampir 21 tahun. Aku hidup dalam kerajaan negeri yang diperintah oleh PAS. Walaupun banyak fitnah dan tohmahan yang dilemparkan kepada kerajaan pimpinan Tuan Guru, rakyat masih setia di bawah pimpinannya.

Stadium baru bukanlah penentu kepada keputusan pilihan raya akan datang kerana janji hanya tinggal janji seperti mana yang telah dilakukan oleh BN di mana-mana pilihan raya kecil di negeri ini. Janji di Pengkalan Pasir 2008, janji di Manek Urai, janji di Galas, dan lain-lain tempat adakah sudah dikotakan? Di sini kita boleh menilai kerajaan Bencana Najib tidak ikhlas untuk rakyat. Kerajaan patut berasa bertuah kerana mana ada kerajaan di dunia ini dibantu oleh rakyat, harga barangan naik, subsidi minyak bakal dihapuskan, tarif elektrik naik. Inilah namanya rakyat didahulukan untuk menolong kerajaan dan pencapaian diutamakan untuk kerajaan.

No comments:

Post a Comment

al-quran

Listen to Quran

lawati juga